3 Şubat 2020 14:45

Araştırmalarda Beykozluluk vurgusu! Gurur duyuyoruz!

İstanbul’da yapılan araştırmalarda, Beykozlular ön plana çıktı!

Araştırmalarda Beykozluluk vurgusu! Gurur duyuyoruz!

İstanbul’da yapılan araştırmalarda, Beykozlular ön plana çıktı!

İstanbul’un ilçelerinde yapılan araştırmalarda, Beykoz ile ilgili ilginç bilgilere yer verildi.

İstanbul’un ilçelerinde semt sevgisi, benimseme duygusu, hangi ilçede neye mutlu olunur neye sinirlenilir, insanlar nelerden hoşlanır, siyasi eğilimleri nedir gibi birbirinden farklı sorular vatandaşlara yöneltildi.

Beykoz ön plana çıktı!

İstanbul’da ikamet etmenin yanı sıra bulunulan semte bağlılık konusunda Beykoz 1. sırada yer alırken, Beykoz’u Sarıyer, Üsküdar, Şile ve Fatih takip etti. Beykoz insanının duygusal kimliğinin ön plana çıktığı analizlerde ilginç anektodlara yer verildi.

Analizlere göre Beykoz: Beykoz halkı büyük ölçüde farklı coğrafyalardan göç etmiş kişilerden oluşuyor. Bu kişiler Beykoz’un farklı mahallelerinde hem kendi kültürlerini kaybetmezken, hem de çevrede ki insanlarla Beykozluluk kültürünü oluşturmuşlardır. Beykoz’da oluşan bu tablo, ilçe halkı arasında ki birlik beraberlik duygusuna da etki etmiş ve emniyetlik konular bu anlamda oldukça az görülmüştür.

Basit şeylere mutlu olabilirler!

Yapılan analizlerde Beykozluların basit şeylere mutlu olabileceği ifade edildi. Farklı ilçelerde AVM kültürü dikkat çekerken, Beykoz’da ise vatandaşların sahilde oturarak, tekne ile boğaza açılarak, balık tutarak, spor yaparak, boğaz turu yaparak, Beykoz’un Karadeniz sahiline giderek ve farklı arkadaş çevreleriyle mutlu olabildiği ifade edildi.

Beykozluluk gurur kaynağı oldu!

İlçede ki eksiklikler sorulduğunda, hemen hemen herkesin cevap vermesiyle ilçeyi ne kadar benimsediği saptanırken, eksikliklere rağmen Beykozlu olmaktan Beykoz’da yaşamaktan memnun olanların oranı İstanbul’da en fazla olan ilçe.

(Boğazın Yargıçları’nın 3 bin kişiyle Esenyurt deplasmanı)